Câteva activități de conectare

Ne putem conecta cu copiii noștri în numeroase moduri. Important este să petrecem timp de calitate cu ei. Fie că sunt doar 10 minute sau două ore. Timpul poate să difere în funcție de mulți factori.

Ideea este ca acel interval să i-l alocăm în întregime copilului. Fără telefon, ecrane de alte feluri sau activități făcute în paralel.

Cu David (5 ani și 2 luni) facem mult lucruri care ne umplu rezervoarele de iubire și lui, și nouă.

Prima oară ar fi joaca liberă pe o temă aleasă de el, pe covor. De obicei scenarii cu mașini și alte vehicule. Nu sunt neapărat fană, recunosc 😄 dar intru repede în joc și ne distrăm frumos.

Ar mai fi jocuri de tip board games. Avem câteva pe tematici care îi plac lui (de la desene animate). Aici sunt mai în largul meu. 😂

Ar mai fi dansul. Punem muzică, dansăm și ne amuzăm copios, inventând diverse scenete. Urmează pe rând muzica lui preferată și a mea.

Colorăm, pictăm, decupăm împreună. Dăm frâu liber imaginației și ies lucruri frumoase, în timp ce ne bucurăm de momentele petrecute împreună.

Gătim sau coacem bunătăți. Îmi place să am un mic ajutor în bucătărie, iar lui îi place să contribuie cât mai mult, mai ales când vine vorba de prăjituri 😄 Mai ales când se modelează aluatul și îl decupează cu formele de biscuiți.

Facem gimnastică. Punem muzică, el este antrenorul, eu pornesc aplicația de fitness de pe telefon și îmi spune ce mișcare urmează. De aici, a rezultat la un momentan un dialog foarte amuzant. Este un anume exercițiu din aplicație pe care nu-l fac, de obicei, pentru că mă doare spatele de fiecare dată. I-am zis și lui asta și m-a întrebat foarte serios: „De ce te doare spatele? Ești bătrână?”. Am leșinat de râs. 😂

Mai sunt și alte activități. Revin în altă postare.

Cert este că el se bucură când facem orice împreună, și noi, părinții, la fel. Ne încărcăm bateriile reciproc și ni se umplu inimile de iubire și liniște sufletească.

Weekend fain vă doresc! 🌞

Lasă un comentariu